TEKST Marita Saar / Ajakiri Võimalus / 2019

Tuunikalapasta

Koostisosad

  • 400 g pastat
  • 1 sl võid
  • ½ porrut
  • 1 punane paprika
  • 400 g konserveeritud tuunikala
  • 2,5 dl (1 tass) toidukoort
  • 2,5 dl (1 tass) hapukoort
  • 2 tl karripulbrit
  • Soola ja pipart maitse järgi

Valmistamisjuhend

  1. Keeda pastat, kuni see on al dente, ja nõruta.
  2. Sulata potis või ja prae selles hakitud porru, paprika ja karripulber, kuni köögiviljad on pehmed.
  3. Lisa tuunikala, toidukoor ja hapukoor ning maitsesta soola ja pipraga.
  4. Sega pasta kastme hulka ja maitsesta vajadusel veel.
  5. Soovi korral kasuta laktoosivabu alternatiive toidu- ja hapukoore jaoks.